sâmbătă, 27 august 2011

Oţelul Galaţi în grupele Champions League

            Probabil ştiţi deja că ieri, 26.08.2011, a avut loc tragerea la sorţi pentru grupele UEFA Champions League. Oţelul Galaţi a picat în Grupa C, alături de Manchester United, Benfica şi FC Basel.

            Eu mi-aş fi dorit ca Oţelul să ajungă în Grupa H, ca să joace meciuri istorice cu Barcelona, AC Milan şi BATE Borisov, dar n-a fost să fie. Va trebui să ne mulţumim cu o singură super-echipă, şi anume Manchester United. Apropo, Oţelul va disputa meciurile de "acasă" la Bucureşti, pe un stadion ultramodern, Arena Naţională. Eu sunt gălăţean şi mi-ar fi plăcut ca Oţelul să joace meciurile aici în Galaţi, dar din păcate nu se poate, căci stadionul Oţelului nu îndeplineşte criteriile UEFA.

Mulţi au început deja să vorbească despre şansele Oţelului de a obţine puncte în această competiţie. Eu cred că avem cam 50% şanse să luăm măcar 4 puncte...Voi analiza fiecare adversar al Oţelului :
  1. Manchester United este vicecampioana Europei, căci a disputat finala Ligii Campionilor sezonul trecut.Cred că din păcate vom pierde ambele meciuri cu ei. Sunt o echipă mult prea bună şi Oţelul are şanse foarte mici să obţină vreun punct din dubla confruntare. Sper doar să nu încasăm prea multe goluri.
  2. Benfica a obţinut locul 2 sezonul trecut în campionatul portughez. Cu toate că nu se compară cu Man. United, Benfica are şi ea jucători de valoare şi tind să cred că va fi dificil să obţinem mai mult de un punct din întâlnirile cu lusitanii.
  3. Cea mai accesibilă echipă este, evident, FC Basel. Această echipă a câştigat campionatul elveţian şi a ajuns direct în grupele CL, la fel ca Oţelul, şi cred că dacă avem puţin noroc am putea să-i batem la Bucureşti şi să le luăm măcar 3 puncte.  Cel mai probabil, Oţelul se va bate cu FC Basel pentru locul 3 în grupă, loc care duce în primăvara europeană ( Europa League ).
Indiferent de situaţie, asistăm la un moment istoric şi trebuie să ne bucurăm pentru cele 6 meciuri pe care Oţelul le va disputa în compania granzilor Europei.

Probabil că veţi dori să vizionaţi meciurile Oţelului la cea mai bună calitate (rezoluţie) disponibilă. În acest caz, vă recomand să aruncaţi un ochi peste televizoarele de ultimă genereaţie oferite de eMag :  








Niciun comentariu: